Tiny House in Moerbeke

Grootte doet er niet toe!

We zijn enorm trots op onze eerste tiny house! Degene die te zien is op deze foto’s is inmiddels verkocht, maar we zijn natuurlijk al bezig aan de volgende!

De basis van de tiny house is een trailer van 2,5 x 8,5 m + dissel, de binnen oppervlakte is 20 m² op het gelijkvloers, en een slaapverdiepje van 7 m². De hoogte is 3 m 90, hierdoor is hij te verplaatsen over de openbare weg.
De vloer en de muren zijn 10 cm dik geïsoleerd, het dak 15 cm dik. De muren zijn opgebouwd volgens de regels van de kunst: een ademend systeem, met een damprem aan de binnenkant en dampopen aan de buitenkant, zodat er geen vochtproblemen kunnen ontstaan. De gevel is afgewerkt met verticale thermowood planken op een dubbel lattenwerk, op het dak ligt EPDM. Er is een uitgebreide elektrische installatie met veel stopcontacten en lichtpunten, en ook een buitenstopcontact en buitenverlichting.
In de badkamer zit ventilatie, een lavabo met warm- en koudwaterkraan, een douche met spaarkop en een toilet. In de keuken is er veel bergruimte, voorzien door een combinatie van gesloten kasten en open rekken. In het aanrecht zit een spoelbak met mengkraan, met er onder een warmwaterboiler van 30 l. Een deel van het werkblad springt naar voor en doet dienst als eettafel. Een trapkast leidt naar boven, waar ruimte is om te slapen en waar eventueel kan gewerkt worden aan een smal werkblad dat tevens dienst doet als balustrade. Beneden achterin de tiny house is de vloer van de zitruimte verhoogd, waardoor een grote berging ontstaat onder de vloer. De schuifdeurtjes die toegang geven tot die berging, liggen wat dieper zodat de vloer van de zitruimte ook gebruikt kan worden als een grote bureau of eettafel. In de zithoek zit een groot panoramaraam, maar ook de rest van de tiny house heeft veel en grote ramen!

De tiny house in aanbouw is uiteraard te bezichtigen in ons atelier in Destelbergen!
Ook de tiny house van op de foto’s kan bezocht worden, die staat in Moerbeke en wordt bewoond door een dolgelukkige Jessie!
Behalve dit model kunnen wij ook op maat bouwen, geheel volgens jouw wens!

Stijn en Leen

Doorslaar

Al snel waren we het eens om onze droom, de realisatie van een koffiehuis, feestlocatie en bloemenpluktuin in het prachtige Doorslaar, te realiseren met Houten huis. Van dag één konden we beroep doen op hun professionele aanpak en advies. De communicatie en vriendelijke omgang maken het plaatje compleet!
 

Foto van een man

Eric

Nieuwpoort

Jullie werk voldeed volledig aan onze verwachtingen, waarvoor dank.  De samenwerking verliep heel vlot, niets op aan te merken...

Vrouw

Elien en Frederik

Brakel

Het team van Houten Huis is heel bereikbaar, aanspreekbaar, flexibel, professioneel, enthousiast, respectvol... We raden Houten Huis absoluut aan en zouden meteen opnieuw voor dit dynamische team kiezen voor de bouw van onze woning!

Man

Tom en Anja

Heusden

Het was een vlotte en aangename samenwerking. Steeds correct en goed op schema. Kwaliteit en goede communicatie zijn jullie sterke punten. Bedankt!

Man

Robert

Stekene

Vakbekwame mensen. Vlotte uitvoering. Helpen mee uw project af te werken, zelfs buiten hun contract. Geen verrassingen bij de afrekening.

Vrouw

Hilde

Eke

Ik kan Houten Huis, zowel als wonen in een houten huis (ik zou nu al in geen bakstenen huis meer willen wonen) zeker aanbevelen! Bedankt om zo een mooie, warme thuis voor ons te hebben gemaakt!

Victoria

Almere

Deze jongens weten wat ze doen. Ze zijn jong en vol energie, maar tegelijkertijd doen ze hun werk zo bekwaam dat we het onafgebroken kunnen bewonderen. Alles is perfect en van hoge kwaliteit en ons huis is zeer snel gebouwd.

Tom

Heusden

Het team van Houten Huis heeft een "alles-is-mogelijk" mentaliteit. Voor elk probleem wordt er samen gezocht naar een oplossing. Van begin tot einde van het bouwproject een doordachte communicatie en een vlotte terugkoppeling. Hele fijne samenwerking, waarvoor mijn oprechte dank!

Foto van een man

Sami

Gent

Uw collega's stelden zich flexibel op en pasten zich waar mogelijk aan aan onze wensen. De communicatie verliep goed en de werf is steeds op een ordentelijke manier achter gelaten. 

Foto van een vrouw

Anoek

Sint-Amandsberg

Mijn droom is werkelijkheid geworden, ik heb nooit zo heerlijk gewoond als in mijn nieuwe Finncotec woning!

Cedric

Heusden

Een heel positieve ervaring en tevreden met het eindresultaat. Vlotte communicatie, oplossingsgericht denken, stiptheid en netheid op de werf zijn de speerpunten voor het efficiënt verloop van de werken. Bedankt!

Erik en Julie

Zaffelare

De samenwerking met Houten Huis was efficiënt en betrouwbaar, het geleverde werk werd met goede zorg en kwaliteit uitgevoerd. Er werd dagelijks zeer goed opgeruimd waardoor we respect voelden voor ons huis. Kortom: een positieve en authentieke samenwerking!

Koen en Eline

Sint-Amandsberg

Jullie waren van begin tot eind professioneel en persoonlijk tegelijkertijd. Ongelofelijk wat jullie op een week kunnen verwezenlijken. Het zijn jullie gouden handen die al die houten balken omtoverden tot een huis! Heel erg bedankt.

Erik

Strijensas

Het bouwen met de mannen van Houten Huis was op alle vlakken een feestje. Gingen er dingen mis? Zelden. En die dingen werden snel weer opgelost. De service achteraf is ook al zo fijn, de paar puntjes op de i werden netjes afgemaakt.

Foto van een man

Pascal

Evergem

De communicatie verliep heel goed, de werken zijn uitgevoerd volgens plan!

Doortimmerd advies

Contacteer ons voor een gratis advies of een transparante offerte. Als jij je (woon)dromen met ons deelt, helpen we die graag waarmaken.