Tiny House in Moerbeke

Grootte doet er niet toe!

We zijn enorm trots op onze eerste tiny house! Degene die te zien is op deze foto’s is inmiddels verkocht, maar we zijn natuurlijk al bezig aan de volgende!

De basis van de tiny house is een trailer van 2,5 x 8,5 m + dissel, de binnen oppervlakte is 20 m² op het gelijkvloers, en een slaapverdiepje van 7 m². De hoogte is 3 m 90, hierdoor is hij te verplaatsen over de openbare weg.
De vloer en de muren zijn 10 cm dik geïsoleerd, het dak 15 cm dik. De muren zijn opgebouwd volgens de regels van de kunst: een ademend systeem, met een damprem aan de binnenkant en dampopen aan de buitenkant, zodat er geen vochtproblemen kunnen ontstaan. De gevel is afgewerkt met verticale thermowood planken op een dubbel lattenwerk, op het dak ligt EPDM. Er is een uitgebreide elektrische installatie met veel stopcontacten en lichtpunten, en ook een buitenstopcontact en buitenverlichting.
In de badkamer zit ventilatie, een lavabo met warm- en koudwaterkraan, een douche met spaarkop en een toilet. In de keuken is er veel bergruimte, voorzien door een combinatie van gesloten kasten en open rekken. In het aanrecht zit een spoelbak met mengkraan, met er onder een warmwaterboiler van 30 l. Een deel van het werkblad springt naar voor en doet dienst als eettafel. Een trapkast leidt naar boven, waar ruimte is om te slapen en waar eventueel kan gewerkt worden aan een smal werkblad dat tevens dienst doet als balustrade. Beneden achterin de tiny house is de vloer van de zitruimte verhoogd, waardoor een grote berging ontstaat onder de vloer. De schuifdeurtjes die toegang geven tot die berging, liggen wat dieper zodat de vloer van de zitruimte ook gebruikt kan worden als een grote bureau of eettafel. In de zithoek zit een groot panoramaraam, maar ook de rest van de tiny house heeft veel en grote ramen!

De tiny house in aanbouw is uiteraard te bezichtigen in ons atelier in Destelbergen!
Ook de tiny house van op de foto’s kan bezocht worden, die staat in Moerbeke en wordt bewoond door een dolgelukkige Jessie!
Behalve dit model kunnen wij ook op maat bouwen, geheel volgens jouw wens!

Jessie

Moerbeke

Samen met Houten Huis heb ik m'n droom kunnen waarmaken: een Tiny house bouwen! Het was een super fijne samenwerking, waarbij ik het gevoel had dat er echt naar mijn wensen en ideeën werd geluisterd! Het Tiny House is helemaal geworden hoe ik het mij had voorgesteld: scandi stijl, veel ramen, licht en het gevoel van toch groots te wonen. Dit was mijn eerste 'bouwproject', ik heb/had dus niet zoveel ervaring met wat er allemaal bij komt kijken als je -al is het een klein huis- bouwt. Ze hebben me ondersteund bij elke stap: Welke trailer gebruiken we het best? Welk materiaal gebruiken we? Wat heb je allemaal nodig in een Tiny House? Hoe kunnen we de ruimte zo optimaal mogelijk benutten? En uiteraard ook belangrijk, hoe gaan we het huisje veilig verplaatsen? En ook nu kan ik nog steeds bij hen terecht met vragen. Naast een fijne samenwerking is het huisje ook heel goed en degelijk gebouwd. Ze doen hun werk met passie, goesting en heel veel kennis! Dankjewel Houten Huis, om samen in dit avontuur te stappen :D En bonus, het is ook gewoon een heel toffe bende om mee samen te werken! ;) Ik kan met hen bouwen alleen maar aanraden!

Doortimmerd advies

Contacteer ons voor een gratis advies of een transparante offerte. Als jij je (woon)dromen met ons deelt, helpen we die graag waarmaken.