Prefab woning in Strijensas

3 sterke mannen + 3 vrachtwagens hout = ...

Na enkele intensieve weken voorbereiding in ons atelier in Destelbergen, brachten drie grote vrachtwagens een berg op maat gemaakte wand- en vloerelementen naar Strijensas in Nederland, waar het stukje bouwgrond van bouwheren Femke en Erik vol ongeduld lag te wachten! Daar puzzelden we met een team van drie in een recordtempo deze uiterst ecologische woning in elkaar. Zo werd gekozen voor weinig invasieve paalfundering, en werd de OSB beplating aan de binnenzijde, die eigenlijk dienst doet als verstijvingsplaat en dampscherm, ook als afwerkingsmateriaal gebruikt. Na amper vijf weken konden Femke en Erik verhuizen!
De woning werd ontworpen met veel liefde en oog voor detail door Laura en Diederik van architectenbureau la-di-da.

Erik

Strijensas

“Weet je wat, we kunnen ook een huis bouwen,” zei mijn vriendin. Geen sprake van natuurlijk, dat leek mij veel te veel gedoe dus dat vertelde ik haar vrij duidelijk. Afgelopen februari begonnen we met bouwen. Een vriendin van ons had nog gewaarschuwd dat ‘zeker 25% ging tegenvallen’. Dat beloofde wat, zij hadden er al een bouw én een paar verbouwingen opzitten namelijk. En na twintig seizoenen bouwhorror met Grand Designs als ervaring op zak, begon mijn vriendin vol goede moed en ik met de moed in de schoenen. Via onze architecten van la-di-da waren we in contact gekomen met Houten Huis. Tweeëneenhalve maand later (twee weken eerder dan gepland) trokken we erin.

Het bouwen met de mannen van Houten Huis was op alle vlakken een feestje. Natuurlijk zijn er misverstanden, als Nederlander heb je geen flauw idee wat je moet aangeven als ze om de ‘vijsmachine’ vragen, maar dat was het dan ook wel. Het enige dat sneller ging dan de bouw zelf, was de salami tijdens de lunch. Gingen er dingen mis? Zelden. En die dingen werden snel weer opgelost. De service achteraf is ook al zo fijn, de paar puntjes op de i werden netjes afgemaakt (wellicht omdat er weer salami tijdens de lunch was). Die 25% die tegenvalt? Wij kunnen ’t niet bedenken. Hoewel, misschien dat de bouw niet wat langer duurde, want het was zeer gezellig met de mannen op de werf.

Doortimmerd advies

Contacteer ons voor een gratis advies of een transparante offerte. Als jij je (woon)dromen met ons deelt, helpen we die graag waarmaken.