10 voordelen van een houten huis

Sneller

Lees meer

sneller

De bouwduur is veel korter: binnen een paar weken kan je huis al wind en waterdicht zijn. Bovendien is hout minder gevoelig voor vrieskou en regen dan metselwerk, zodat we in elk seizoen kunnen doorwerken.

Lagere kosten

Lees meer

De snelle opbouw van een houten huis betekent dat je een pak minder werkuren betaalt. Of, nog beter, helemaal géén werkuren. Want met een beetje handigheid kan je je huis gedeeltelijk of volledig zélf bouwen. Een houten woning weegt minder dan een stenen woning zodat lichte funderingen volstaan. Elektrische en sanitaire leidingen worden snel en eenvoudig geplaatst in het houten geraamte, in tegenstelling tot een stenen huis waar in de muren moet worden geslepen en gekapt. Als je kiest voor een houten binnenafwerking dan kan je het hout gewoon blank laten, zo hoef je geen verf aan te kopen.

Geen vochtproblemen

Lees meer

geen-vochtproblemen

Wist je dat bij het bouwen van een standaardwoning enorm veel water wordt gebruikt? Bijvoorbeeld als voegmortel, beton en pleister. Het kan jaren duren voor al dat vocht verdampt is en soms leidt het zelfs tot blijvende problemen. Houtbouw daarentegen is droogbouw. Een houten huis is al bij de oplevering perfect droog en dus gezond om in te wonen. Ook de isolatiewaarde bedraagt 100% vanaf dag één. En na oplevering hoef je niet te wachten tot het stucwerk droog is om te verven.

Brandveilig

Lees meer

brandveilig

Hout is helemaal niet zo brandbaar als dikwijls wordt gedacht. Hout in bouwconstructies is niet met een simpel lucifertje aan te steken. Net zoals bij een open haard is er nog een hulpmiddel nodig om het vuur te starten: bijvoorbeeld droog gras, riet, textiel of kranten. Bovendien moet er voldoende zuurstof worden aangevoerd.
Als de woning eenmaal vuur heeft gevat, dan heeft hout juist een brandvertragende werking. Dit komt door het geringe warmtegeleidende vermogen van hout. Door die slechte warmtegeleiding wordt hout ook vaak gebruikt als isolatiemateriaal. Een ander belangrijk aspect is dat bij een brand de oppervlakte van het hout verkoolt, waardoor er een beschermingslaag ontstaat. Zo blijft de interne structuur van het hout onaangetast en wordt de brand vertraagd. Hoe dikker de balk, hoe langer de constructie stand houdt.

Flexibel

Lees meer

flexibel

Houten Huis is een op-en-top flexibele partner. Wil je zoveel mogelijk zelf doen? Dan leveren we je het op maat gezaagde hout met gedetailleerde bouwplannen. Als een groot bouwpakket als het ware. Laat je dat liever aan ons over? Dan nemen we de montage op ons en garanderen een vlekkeloze afwerking. Jij vraagt, wij draaien. Maken wij de woning wind en waterdicht, waarna jij de binnenafwerking doet? Geen enkel probleem!

Zorgeloos bouwen

Lees meer

Je krijgt van ons een eerlijke en gedetailleerde prijsofferte. Zonder onverwachte meerkosten achteraf. Omdat we enkel samenwerken met vakmensen die we kennen én vertrouwen, en die ervaring hebben met onze manier van bouwen, staan we garant voor een kwalitatieve plaatsing en afwerking. Afhankelijk van de regio waarin je bouwt kunnen we je bijstaan in het zoeken naar aannemers voor de funderingen en vloerplaat, sanitair, elektriciteit, etc. Zodra deze aannemers gekozen zijn coördineren we met hen voor een vlot verloop van de werken.

Energiezuinig

Lees meer

Wanneer je eerste energiefactuur in de bus valt, zal je aangenaam verrast zijn. Hout isoleert de warmte en reguleert de luchtvochtigheid, zodat je minder hoeft uit te geven aan verwarming. Bovendien zijn ramen en deuren met driedubbele beglazing de standaard in onze offertes. Vloerverwarming en speksteenkachels vormen een perfecte combinatie met houtbouw. Door hun stralingswarmte geven ze een hoog behaaglijkheidsniveau, en dat bij een veel lagere luchttemperatuur (19 à 20 graden) dan bij conventionele verwarming. Dankzij die lagere temperatuur is er minder warmteverlies, een hoger rendement en dus een forse energiebesparing.

Ecologisch verantwoord

Lees meer

ecologisch

Houtbouw is milieuvriendelijk: het produceren van de bouwmaterialen is weinig vervuilend en kost weinig energie, eventueel afval wordt direct gerecycleerd. In feite doet de natuur het meeste werk door de bomen te laten groeien. Bomen die bovendien heel wat CO2 uit de lucht halen. Al ons hout is FSC-gecertificeerd: het is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Finland. De aanplant van jonge bomen is daar altijd groter dan de kap, zodat de natuur in evenwicht blijft. De omvorming van boom tot bouwmateriaal is een eenvoudig proces dat weinig vervuiling veroorzaakt. Zo steekt hout gunstig af tegen tal van andere moderne bouwmaterialen die vaak via een lange, vervuilende en energievretende weg op de werf komen. Die producten zijn meestal minder duurzaam, zijn niet te hergebruiken en vormen een blijvend afvalprobleem.

Voor het leven

Lees meer

voor-het-leven

Een houten huis is makkelijk te renoveren of aan te passen het kan zelfs meegroeien met je gezin. Houten wanden verplaatsen of weghalen is geen grote ingreep en geeft weinig stof, daarbij kan het materiaal deels hergebruikt worden. Een houten gevel kan je zelf afwassen, als je dit om de zoveel jaren doet, blijft hij er als nieuw uitzien. Ongeveer eens in de 7 à 10 jaar wordt aangeraden om een extra olie of beitslaagje aan te brengen, schuren is zelfs niet nodig.

Natuurlijk & gezond

Lees meer

Bij houtbouw worden zuivere natuurmaterialen gebruikt en dat is beter voor de gezondheid. Hout vormt een natuurlijke buffer voor het binnenklimaat: afkoelen en opwarmen gaan trager en gelijkmatiger dan bij andere materialen. Zo blijft de luchtvochtigheid heel wat stabieler, waardoor schimmels, huisstofmijt, virussen en bacteriën minder actief zijn. Bovendien verkleint het ook de kans op allergieën en infecties van de luchtwegen.

Erik en Julie

Zaffelare

De samenwerking met Houten Huis was efficiënt en betrouwbaar, het geleverde werk werd met goede zorg en kwaliteit uitgevoerd. Er werd dagelijks zeer goed opgeruimd waardoor we respect voelden voor ons huis. Kortom: een positieve en authentieke samenwerking!

Erik

Strijensas

Het bouwen met de mannen van Houten Huis was op alle vlakken een feestje. Gingen er dingen mis? Zelden. En die dingen werden snel weer opgelost. De service achteraf is ook al zo fijn, de paar puntjes op de i werden netjes afgemaakt.

Man

Robert

Stekene

Vakbekwame mensen. Vlotte uitvoering. Helpen mee uw project af te werken, zelfs buiten hun contract. Geen verrassingen bij de afrekening.

Vrouw

Hilde

Eke

Ik kan Houten Huis, zowel als wonen in een houten huis (ik zou nu al in geen bakstenen huis meer willen wonen) zeker aanbevelen! Bedankt om zo een mooie, warme thuis voor ons te hebben gemaakt!

Foto van een man

Eric

Nieuwpoort

Jullie werk voldeed volledig aan onze verwachtingen, waarvoor dank.  De samenwerking verliep heel vlot, niets op aan te merken...

Tom

Heusden

Het team van Houten Huis heeft een "alles-is-mogelijk" mentaliteit. Voor elk probleem wordt er samen gezocht naar een oplossing. Van begin tot einde van het bouwproject een doordachte communicatie en een vlotte terugkoppeling. Hele fijne samenwerking, waarvoor mijn oprechte dank!

Foto van een man

Sami

Gent

Uw collega's stelden zich flexibel op en pasten zich waar mogelijk aan aan onze wensen. De communicatie verliep goed en de werf is steeds op een ordentelijke manier achter gelaten. 

Stijn en Leen

Doorslaar

Al snel waren we het eens om onze droom, de realisatie van een koffiehuis, feestlocatie en bloemenpluktuin in het prachtige Doorslaar, te realiseren met Houten huis. Van dag één konden we beroep doen op hun professionele aanpak en advies. De communicatie en vriendelijke omgang maken het plaatje compleet!
 

Man

Pascal

Evergem

De communicatie verliep heel goed, de werken zijn uitgevoerd volgens plan!

Vrouw

Elien en Frederik

Brakel

Het team van Houten Huis is heel bereikbaar, aanspreekbaar, flexibel, professioneel, enthousiast, respectvol... We raden Houten Huis absoluut aan en zouden meteen opnieuw voor dit dynamische team kiezen voor de bouw van onze woning!

Victoria

Almere

Deze jongens weten wat ze doen. Ze zijn jong en vol energie, maar tegelijkertijd doen ze hun werk zo bekwaam dat we het onafgebroken kunnen bewonderen. Alles is perfect en van hoge kwaliteit en ons huis is zeer snel gebouwd.

Foto van een vrouw

Anoek

Sint-Amandsberg

Mijn droom is werkelijkheid geworden, ik heb nooit zo heerlijk gewoond als in mijn nieuwe Finncotec woning!

Man

Tom en Anja

Heusden

Het was een vlotte en aangename samenwerking. Steeds correct en goed op schema. Kwaliteit en goede communicatie zijn jullie sterke punten. Bedankt!

Cedric

Heusden

Een heel positieve ervaring en tevreden met het eindresultaat. Vlotte communicatie, oplossingsgericht denken, stiptheid en netheid op de werf zijn de speerpunten voor het efficiënt verloop van de werken. Bedankt!

Koen en Eline

Sint-Amandsberg

Jullie waren van begin tot eind professioneel en persoonlijk tegelijkertijd. Ongelofelijk wat jullie op een week kunnen verwezenlijken. Het zijn jullie gouden handen die al die houten balken omtoverden tot een huis! Heel erg bedankt.

Jessie

Moerbeke

Samen met Houten Huis heb ik m'n droom kunnen waarmaken: een Tiny house bouwen! Het was een super fijne samenwerking, waarbij ik het gevoel had dat er echt naar mijn wensen en ideeën werd geluisterd! Het Tiny House is helemaal geworden hoe ik het mij had voorgesteld!

Doortimmerd advies

Contacteer ons voor een gratis advies of een transparante offerte. Als jij je (woon)dromen met ons deelt, helpen we die graag waarmaken.