facebook

Geboorte van je droomhuis

Houten Huis bouwt huizen en chalets volgens twee verschillende technieken en altijd helemaal volgens jouw smaak. Beide bouwtechnieken bieden fundamentele voordelen t.o.v. de klassieke huizenbouw in steen, en lenen zich ook uitstekend voor een uitbreiding aan jouw bestaande woning. In de vorm van een aanbouw, of zelfs het toevoegen van een extra verdieping.

Finncotec systeem

Het Finncotec systeem is een unieke combinatie van houtmassiefbouw en houtskeletbouw. Daardoor kunnen we alle voordelen van beide systemen combineren. Dankzij de massieve logbalken aan de buitenzijde, is de woning uiterst stevig en robuust. Het houten skelet aan de binnenzijde, zorgt dan weer voor extra stabiliteit en isolatiemogelijkheden. De logbalken worden stevig vastgezet aan het houten skelet, zodat ze nooit kunnen doorzakken onder hun eigen gewicht, wat soms wel gebeurt bij zuivere houtmassiefbouw.
Zie je toch liever een baksteen rond jouw woning, dan draaien we dit systeem gewoon om: de massieve logbalken worden aan de binnenkant van het houten skelet bevestigd. De buitenkant wordt dan afgewerkt naar keuze: een stenen facade, crepi, vezelcement platen, ...
Een extra voordeel aan het Finncotec systeem is dat alle balken op maat gezaagd en gefreesd zijn, zo kan je dus jouw woning deels of volledig zelf bouwen!

Wandopbouw

 • Massieve logbalken
 • Verticale staanders
 • Isolatie
 • Dampscherm
 • Leidingspouw
 • Binnenafwerking naar keuze

Houtskeletbouw

Dit is de houtbouwmethode die breed wordt toegepast in België en daarbuiten. De basis ervan is een houten skelet, met aan de buitenzijde een houtvezelisolatieplaat of dampopen folie, en afwerking naar keuze: een stenen gevel, hout, vezelcementplaat, ... Aan de binnenzijde wordt er OSB geplaatst als verstijvingsplaat en luchtdichting, daartegen komen leidingspouwbalkjes om ruimte te maken voor elektrische en sanitaire leidingen, en afwerking naar keuze: hout, gipsvezelplaten, ... Met deze methode kunnen we bouwen en afwerken in elke gewenste stijl!
We besteden veel aandacht aan een perfecte luchtdichting, wat een grote impact heeft op de energieprestaties van het gebouw.

Wandopbouw

 • Gevelafwerking naar keuze
 • Houtvezelisolatieplaat
 • Verticale staanders
 • Isolatie
 • OSB
 • Leidingspouw
 • Binnenafwerking naar keuze

Isolatie en luchtdichting

We besteden veel aandacht aan de luchtdichting van uw woning, dit is op verschillende gebieden van belang: Het garandeert een goede werking van het ventilatiesysteem, beperkt warmteverliezen, voorkomt bouwschade door vocht in de constructie, helpt tegen hittedoorslag in de zomer, zorgt voor een optimale geluidsisolatie en maakt het gebouw brandveiliger.

Het isoleren van de wanden en het dak doen we bij voorkeur met ecologische isolatiematerialen zoals houtwol of cellulosevlokken, de leidingspouw met katoenisolatie.

Houtwol en cellulosevlokken zijn ideaal bij houtskeletbouw en in dakconstructies. Het isolatiemateriaal is dampopen of ademend: ingebouwd in een dampopen constructie kan het overtollige vocht in huis zijn weg naar buiten vinden. De isolatie heeft een vochtregulerende werking: ze kan een hoeveelheid vocht opslaan en weer afgeven. Door haar densiteit zorgt ze voor een veel betere geluidsisolatie dan bijvoorbeeld minerale wol of PUR, én zal in de zomer de temperatuur in huis minder snel oplopen.
Dan is er nog het ecologische aspect: De grondstoffen waaruit de isolatie wordt gemaakt, groeien terug aan en zijn dus onuitputtelijk, de productie ervan vergt meestal weinig energie, en er komen geen schadelijke stoffen vrij, noch tijdens noch na de plaatsing.

Een goede luchtdichting in combinatie met de juiste isolatie garandeert een optimale duurzaamheid en onovertroffen comfort!