Het authentieke Finse saunagevoel

Je eigen buitensauna... middenin de tuin? Da's genieten op z'n Fins, in harmonie met de natuur. Elke keer dat je uit de sauna komt, adem je de frisse buitenlucht in en geniet je van het groen. Stel je voor hoe lekker dat voelt, op een koude winteravond... met een vers laagje sneeuw? Alle sauna's van Houten Huis komen recht uit het Hoge Noorden. Ze worden ontworpen en gemaakt in Finland, hét saunaland bij uitstek.

Van standaardmodel tot maatwerk

We leveren het saunamodel van jouw keuze als een compleet bouwpakket met houten vloer, zitbank, saunavuur, schouw, ramen, deuren en dak. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een douche. Vertel ons gerust alles over je droomsauna, dan passen we het ontwerp aan je wensen aan.

Onze sauna’s bestaan uit massieve logbalken (140 mm dik en 180 mm breed) die horizontaal op elkaar worden gestapeld. De hele structuur kan op een paalfundering worden geplaatst: een snelle, kostenbesparende en weinig ingrijpende manier om de sauna stevig te verankeren.

Hoogwaardig vurenhout

Voor jouw sauna is alleen de beste houtsoort goed genoeg. Daarom gaan we voor Scandinavisch vurenhout van de hoogste kwaliteit, voorzien van dubbele veer en groef met een speciale, absoluut dichte hoekverbinding. Deze Noord-Europese houtsoort heeft door zijn langzame groei een fijne vezelstructuur, bevat weinig hars en heeft kleine, vaste kwasten.

Geen bouwvergunning nodig

Gezien onze sauna's kleiner zijn dan 40 m2 heb je geen bouwvergunning nodig. Je kan de sauna zelf in elkaar zetten of de montage (inclusief fundering) volledig aan ons overlaten. Dan ben je meteen zeker van een professioneel eindresultaat.

De saunakachels werken op hout of elektriciteit. Hiervoor werken we samen met Harvia, een Finse kachelspecialist met 60 jaar ervaring.

ontdek regelgeving bouwvergunning